Sastanak sa privrednicima iz Sanskog Mosta


Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Šerif Kosatica sastao se sa predstavnicima  Udruženja privrednika općine Sanski Most.

Naime, članovi ovog Udruženja željeli su kroz razgovor sa prvim čovjekom Uprave otkolniti neomuce koje imaju  kada je u pitanju  primjena određenih zakonskih propisa  a  nad kojima  nadzor  vrši  Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

„ Jako smo zadovoljni današnjim susretom jer smo sa direktorom razmotrili i otklonili nedoumice koje su imali naši članovi. Direktoru smo izložili neka  pitanja koja su prema nama, kao Udruženju koje ih predstvlja,  aplicirali  naši članovi,  od rada na crno, neizdavanja fiskalnih računa do nelojalne konkurencije. Mnogo stvari je sada jasnije i po povratku u Sanski Most upoznat ćemo svoje članstvo sa istim.  Mišljenja sam da ovakav vid saradnje može doprinjeti povoljšanju sveukupne privredne situacije u našoj općini“, kazao je Ale Šabanović, predsjednik udruženja privrednika Općine Sanski Most.   

U razgovoru sa predstavnicima privrednika općine Sanski Most, Šerif Kosatica direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove naglasio je da cilj inspekcijskog  nadzora  nije represivno , već korektivno i preventivno djelovanje i da je misija  postojanja ove institucije  povećanje  broja  subjekata nadzora  koji rade i posluju u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

„ Upravo zbog toga prije  dvije godine pokrenuli smo aktivnost koju smo nazvali „Dani otvorenih vrata“ i na taj način dali smo priliku subjektima nadzora da u razgovoru sa nama otkolne dileme koje imaju i da pokušamo zajedničkim djelovanjem doći do rješenja određenih problema koje oni imaju. I ovaj susret je bio takve prirode i sa ovom dobrom praksom nastavit ćemo i u budućnosti,“ kazao je ovom prilikom direktor Kosatica.