Analiticki pregled poduzetih radnji i mjera: mart 2021. godine


Kada se analiziraju  izvještaji o radu organizacionih jedinica u izvještajnom mjesecu proizilazi da je ovaj organ izvršio ukupno 1168 inspekcijskih nadzora, a pored toga izvršeno je i 370 veterinarsko-zdravstvenih pregleda.

Od ukupnog broja kontrolisanih subjekata njih 761 poslovao je uredno, dok su prilikom kontrola kod 346 subjekata nadzora inspektori utvrdili određene nepravilnosti i nedostatke te shodno tome i donijeli  odgovarajuće upravne mjere.

Izdano je ukupno 191 rješenje o otklanjanju nedostataka, 230 prekršajnih naloga u ukupnom finansijskom efektu od 248.820,00 KM, te podneseno 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i 3 krivične prijave.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je i u ovom mjesecu nastavila aktivnosti pojačanih inspekcijskih nadzora u predmetu nadzora poštivanja važećih naredbi kriznih štabova, odnosno poštivanja  higijensko-epidemioloških mjera na području Unsko-sanskog kantona, a posebno imajući u vidu i Zaključak Vlade Unsko-sanskog kantona od 24.  03.  2021. godine kojim je naloženo ovom organu da pojača aktivnosti u vezi sa prethodno navedenim.

Analizom  stanja sa terena  evidentno  je da se i dalje određeni subjekti nadzora ne pridržavaju važećih naredbi donesenih s ciljem zaštite zdravlja stanovništva od zaraznih bolesti, a što svakako za posljedicu ima i povećanje broja zaraženih na području Unsko-sanskog kantona.

Stoga i ovog puta pozivamo subjekte nazora (pravna i fizička lica) da se striktno pridržavaju propisanih mjera čime će izbjeći represivno djelovanje inspekcijskog organa ali i stvoriti pretpostavke za stabilizaciju epidemioloških prilika u našem kantonu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi [202.59 KB]