Informacija o izvrsenom pojacanom nadzoru


Mještoviti inspekcijski timovi Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao što je i najavljeno, izršili su pojačane kontrole poštivanja propisanih higijensko-epidemiloških mjera za spiječavanje širenja korona virusa i to u ugostiteljskim objektima, restoranima, hotelima, disko i noćnim klubovima.

Nakon provedenog inspekcijskog nazora kod 36 subjekata, utvrdjeno je da 26 subjekata posluje uredno uz poštivanje svih propisanih mjera. I pored ranijih upozorenja i ne baš povoljne epidemiloške situacije kod 10 subjekata inspektori su utvrdili kršenja propisanih mjera od nenošenja ili nepravilnog nošenja zaštitne maske, nedržanja propisane fizičke distance do većeg broja okupljenih od 30 koliko je važećom naredbom dozvoljeno na jednom mjestu.

Iako je epidemiološka slika u Unsko-sanskom kantonu nešto povoljnija nego u drugim kantonima, a da bi tako i ostalo i da bi izbjegli scenarij koji se ovih dana dodešava u drugim djelovima zemlje, ponovo apelujemo na subjekte nazora da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere te na taj način spriječe širenje zaraze, ali i izbjegnu izricanje represivnih mjera od strane inspektora.