Saopcenje za javnost: Pojacani inspekcijski nadzori


Zbog usložnjavanja epidemiloške situacije u Bosni i Hercegovini, ali i na području Unsko-sanskog kantona, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona će u ponedeljak, 08. 03. 2021. godine, vršiti  pojačane kontrole poštivanja propisanih higijensko-epidemioloških mjera za spriječavanje širenja korona virusa.

Pojačan inspekcijski nadzor vršit će se na području svih osam općina/gradova Unsko-sanskog kantona.  Subjekti nazora bit će ugostiteljski objekti, restorani,  hoteli, disko i noćni klubovi, a posebno oni koji su planirali organiziranu proslavu 8.marta, Dana žena uz muziku uživo u svojim objektima. Podsjećamo, isti su u svom poslovanju obavezni poštovati važeće naredbe nadležnih kriznih štabova kao i  specifične mjere i preporuke  koje je propisao Zavod za javno zdravstvo FBiH, jer u suprotnom  predstavljaju mjesta potencijalnog rizika za širenje zaraze korona virusa.

Stoga, ponovo pozivamo subjekte nadzora da budu odgovorni i da striktno poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere te na taj način spriječe širenje zaraze ali i izbjegnu izricanje represivnih mjera od strane naših inspektora.

Također,  apelujemo na građane Unsko-sanskog kantona da i dalje primjenjuju mjere lične zaštite za očuvanje vlastitog i javnog zdravlja.