Usvojen izvještaj o radu za 2020. godinu


Na današnjoj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona usvojen je Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za 2020. godinu, broj: 17-04-00008/21-1048-001 od 26. 01. 2021. godine.

Vlada Unsko-sanskog kantona je posebno pohvalila Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove, odnosno koji rad je ocijenjen uspješnim u 2020. godini, jer je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u 2020. godinu, kako je istaknuto zbog hitnosti situacije imala povećan obim posla. Tako je ova Uprava više od 10 mjeseci obavljala inspekcijske nadzore koji nisu bili planirani Programom rada, a koji nadzori su se odnosili na praćenje i izvršenje mjera u vezi sa pandemijom izazvanom novim koronavirusom (COVID-19), a prvenstveno radi zaštite zdravlja stanovništva.

U izvještajnom periodu Uprava vršila je inspekcijski nadzor na području svih osam općina / gradova Unsko-sanskog kantona. Inspektori Uprave ukupno su izvršili 15296 inspekcijskih nadzora.

Ukupan finansijski efekat Uprave po svim osnovama (prekršajni nalozi, zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka, uplaćene takse po raznim osnovama i dr.) iznosi 2.519.234,00 KM.

Na osnovu prikazanih pokazatelja u tabelarnom pregledu Izvještaja u dijelu izvršenja planiranih aktivnosti po organizacionim jedinicama i upravnim oblastima Uprave, može se nedvosmisleno zaključiti da je ova Uprava pored brojnih ograničenja i barijera, a posebno imajući u vidu aktivnosti koje nisu bile planirane (migrantska kriza, smještajni objekti, pandemija izazvana novim koorna virusom), u potpunosti izvršila sve planirane aktivnosti i planove rada, a procenat izvršenja je iskazan u zbirnoj tabeli u iznosu od 136 %, odnosno za 12% i više nego u prethodnoj 2019. godini (124%).

Rukovodilac organa je u saradnji sa kolektivom Uprave poduzeo sve radnje i aktivnosti koje su pridonijele boljoj organizaciji Uprave, zatim aktivnosti na sistemskom radu, planiranju nadzora, praćenju predviđenog programa rada u 2020. godini, a posebno radnje i aktivnosti koje se odnose na neplanirane nadzore kako je prethodno navedeno.

Istovremeno Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obaviještava javnost da će se godišnja konferencija za medije održati dana 3. marta 2021. godine u sali Vlade Unsko-sanskog kantona.

IZVJEŠTAJ O RADU ZA 2020. godinu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi